URA: PROF. DR HAZRIJE ADA MUSTAFIQ NGA PARISI KA PËRKRAHUR PLATFORMËN “E ZEZA NË TË BARDHË”

 

Hazrije ADA MustaficDoktoresha dhe profesoresha univerzitare nga Parisi Hazrije Ada Mustafiq ka përkrahur sot platformën “E zeza nëtë bardhë“ të cilën e ka prezentu më parë URA me kolegët nga Lidhja qytetare Civis dhe me përkrahjen e intelektualëve te pamvarur.

Mastafiq në letrën e përkrahjes ka cekur që jep përkrahje të plotë për pesë principet e platformës  „E zeza në të bardhë“.

Mbrojtja e  lirisë, barazia dhe të njëjtat drejta për të gjithë njerëzit pa dallime, promovimi i edukatës, paqes dhe solidariteti në mes të popujve dhe mbrojtja e mjedisit natyror janë vlerat themelore mbi të cilat duhet të funksionoj Mali i Zi qytetarë.

Platforma qytetare „E zeza nëtë bardhë“ është themel dhe parakusht për ndërrime rrënjësore.

Dr Hazrije Ada Mustafiq shumë vite me radhë punon në qendrën Univerzitare spitalore parisiane dhe posedon dy doktoratura- njërën nga kardilogjia dhe të tjetrën nga epidemiologjia.

Ka punuar dhe bashkëpunuar me klinikat botërisht të njohura- spitalin Univerzitar në  Gjenevë dhe “Majo“ klinikën në SHBA. Përpos si doktoreshë, Hajrija punon edhe si profesoreshë në fakultetin e Medicinës – të Univerzitetit Saclay në Pariz (PARIZ  SACLAY UNIVERSITY) por edhe si hulumtuese në laboratorin “Insem“. Ka botuar shumë punime në revistat shkencore medicinale  më prestigjioze .

Në periudhën e valës së parë të koronavirusit ishte ne krye të njësisë për mjekimin e pacientëve të infektuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer