Uruçi: I ERDHI FUNDI INFERIORITETIT DHE PUNËS SHKEL E SHKO

Inferioriteti i Ulqinit ndaj qyteteve tjera në bregdetin e Malit të Zi janë investimet e pamjaftueshme në infrastrukturë, lokale dhe shtetërore, deklaroi arkitekti Muho Uruçi, kandidat për këshilltarë i listës “Fillim i ri” për zgjedhjet në Ulqin.

“Prandaj, ky do të jetë një nga prioritetet e administratës së re lokale, e cila në bashkëpunim me pushtetin qendror do të iniciojë një sërë projektesh infrastrukturore. I erdhi fundi punës shkel e shko, dëshirojmë që përmes infrastrukturës ta lidhim Ulqinin me botën”, theksoi Uruçi.

Uruçi shton se në fokusin e vetëqeverisjes së re lokale, e cila në masë të madhe do të përbëhet nga koalicioni “Fillim i ri”, do të jetë ndërtimi i Bulevardit “Nënë Tereza”, rregullimi i shëtitores në Ranë, qendra e Shtojit, ndërtimi i 600 vendeve të reja për parkim, si dhe rikonstruktimi i fasadës në Çarshinë e qytetit.

“Plani ynë është që me pushtetet në Podgoricë dhe Tiranë të ndërtojmë urën mbi Bunë, e cila do të lidh dy shtete, por edhe të hapin pikën e re kufitare, si dhe pikën kufitare në det për të gjithë ato që nga deti dëshirojnë të vizitojnë Ulqinin dhe Malin e Zi”, theksoi Uruçi.

Ai tha edhe që në bashkëpunim me shtetin planifikohet realizimi i investimit të Sallave të Kinemasë në Ulqin dhe Katërkollë, ndërtimi i kopshtit për fëmijë në Fushën e Ulqinit, si dhe pastrimi i Port Milenës dhe krijimi i kushteve për ndërtimin e marinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.