Valdanos: TEK FENERI VËREHET BRESHKA E DETIT (Video)

Breshka, KornjacaTek feneri në Mendër, në gjirin e Valdanosit, sot është incizuar breshka e detit. Ajo dukej e lodhur, doli në sipërfaqe në molin poshtë fenerit që të marrë pak ajër, e pastaj vazhdoi drejtë detit të hapur.

Breshkat e detit marrin frymë me mushkri dhe prandaj herë pas here dalin në sipërfaqe për të marrë ajër. Qëndrimi në sipërfaqe zgjatë 5 deri në 7 minuta, pastaj zhytën dhe deri në pesë orë mund të kalojnë në ujë.

Është krejtësisht e parrezikshme, por nëse njerëzit e sfidojnë dhe tentojnë ta kapin, kafshimi i saj mund të shkaktojë lëndim serioz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…