VALËT E DETIT DERI TEK SHËNKOLLI!

800px-Buna-muendungIshulli Ada është krijuar me fundosjen e anijes në grykëderdhjen e Bunës në det në vitin 1858. Me kohë rreth saj janë grumbulluar sedimentet lumore të Bunës, kështu që mbas 24 viteve është shfaqur ishulli.

Derisa nuk ka ekzistuar Ada, dhe më vonë deri në vitin 1899 (derisa ajo ishte akoma e vogël), valët nga punenti (era e fortë perëndimore) mbërrinin deri tek Shën Kolli, madje dhe më larg!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…