Vendimi i shkallës së parë: FORCA T’I PAGUAJË IQ-SË DHE SINISHTAJT 24 MIJË EURO

Vasel Sinishtaj, Nazif CunguPara Gjykatës themelore në Ulqin ka përfunduar kontesti në bazë të padisë të cilën kundër Forcës së re demokratike e kanë dorëzuar Iniciativa qytetare (IQ) nga Tuzi dhe funksionari i lartë i këtij grupimi politik Vasel Sinishtaj.

Siç mëson Portali Ul-info, pjesërisht është miratuar kërkesa paditëse në bazë të cilës Forca duhet t’i paguajë rreth 10 mijë euro IQ-së, sa ishte e detyruar sipas marrëveshjes së koalicionit, dhe rreth 14 mijë Sinishtajt.

Padia kishte të bënte edhe me mos dorëzimin e mandatit të deputetit Sinishtajt në Kuvendin e Malit të Zi në periudhën 18 mujore. Nimanbegu gjatë gjykimit ka thënë se ishte i gatshëm të ja lëshojë mandatin Sinishtajt, por këtë gjë se bëri me kërkesë të partisë.

Ky është vendim i shkallës së parë, prandaj të dy palët kanë mundësi ankese në Gjykatën e lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…