Vendkalimi Sukubinë: TË PËRSHPEJTOHET PROCEDURA E HYRJES

Kufiri Sukubine Muriqan 3Vendkalimi i parë i përbashkët kufitar në Ballkan Sukubinë-Muriqan po bëhet problem për imazhin turistik jo vetëm të Ulqin, por dhe të të gjithë vendit.

Edhe pse është e vërtet që vetëm këtë vit në këtë pikë kufitare janë sekuestruar sasi të mëdha të drogës, festat e një majit kanë vërtetuar që edhe këtë sezon, nëse nuk ndërmerret diçka shpejt, turistët në Sukubinë do të presin deri në disa orë që të vijnë në rivierën e Ulqinit apo vetëm të kalojnë nëpër Mal të Zi.

Kjo gjithsesi shkakton pakënaqësi tek ato, e sidomos nëse dihet që kjo ndodh në periudhën verore kur temperaturat janë të papërballueshme.

Me këtë mirëseardhje në kalimin kufitar dhe me infrastrukturë të keqe rrugore prej Krythës e deri në Ulqin, mysafiri krijon qëndrim tejet negativ për Ulqinin si destinacion turistik.

Nëse dihet që sezoni është burim kryesor i të ardhurave të qytetarëve të kësaj komunë, atëherë është e nevojshme të ndërmerren të gjitha masat në mënyrë që turistëve të ju mundësohet që me procedurë sa më të thjeshtëzuar të hyjnë në këtë vend, si dhe të ndjehen të sigurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer