“Vijesti”: EDHE GJEKA KUNDËR „SHQIPËRISË NATYRALE“

Deputetët e partive nacionale shqiptare në Parlamentin e Malit të Zi Genci Nimanbegu (FORCA) dhe Fatmir Gjeka (Partia demokratike) kanë demantuar deklaratat që propozimi i historianit Koço Danaj për formimin e „Shqipërisë natyrale“ e ka nënshkruar ndonjë anëtarë i Parlamentit të Malit të Zi.

Mbasi që këtë gjë të martën e bëri Nimanbegu, Gjeka për „Vijesti“ tha që për këtë peticion nuk di asgjë. „Të gjitha projektet për krijimin e shteteve të mëdha janë bërë të pakuptimta për arsye të thjesht, sepse do të jemi bashk në Bashkimin evropian pa kufij“, tha Gjeka në pyetjen e kësaj gazete të Podgoricës se a do ta përkrahte idenë e “Shqipërisë Natyrale”.

Përkrahje propozimit të Danajt deri tani nga politikanët shqiptar në Mal të Zi i ka dhënë vetëm udhëheqësi i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë