“Vijesti”: FORCA NË PËRQAFIM TË PDS-së

Forca e re demokratike dhe Partia demokratike socialiste së shpejti mund të nënshkruajnë marrëveshjen e koalicionit për ushtrimin e pushtetit në nivel komunal deri në zgjedhjet e rregullta në prill ose në tetor, shkruan “Vijesti”.

Kjo gazetë vlerëson që me këtë “në mënyrë groteske do të përfundonte kriza disamujore në parlamentin e Ulqinit”. “Në kaosin e përgjithshëm ku çdo kush me çdo kënd negocion, duke shpresuar për një grimcë pushtet, Forca dhe PDS-ja për një kohë të gjatë kanë marrëdhënie më shumë se bilaterale”, vlerëson “Vijesti”.

Kryetari i PDS-së lokal Loro Nrekiq ka deklaruar që në këtë moment është më e pranueshme rikompozimi i pushtit. Ai tha që në “periudhën e ardhshme në Ulqin pret investime të mëdha të cilat nuk mund të realizohen pa PDS”.

Nga Forca kanë thënë që koalicioni aktual me Partinë demokratike të Fatmir Gjekes dhe Partinë socialdemokrate nuk funksionon, kështu që mendohet për rikomponim të pushtetit. Nënkryetari i kësaj parti Genci Nimanbegu nuk ka mohuar mundësinë e marrëveshjes me PDS-në për kryerjen e pushtetit. „Kjo do të ishte zgjidhje teknike, gjegjësisht kalimtare deri në zgjedhje, por me një marrëveshje shumë cilësore“, tha ai duke shtuar që prap se prap më së miri është të shkohet në zgjedhje të jashtëzakonshme.

Kryetari i Partisë demokratike Fatmir Gjeka tha që vendimin për koalicion nuk e bjen këshilli lokal i PDS-së, por qendra në Podgroricë. „Për këtë arsye ato duhet të pyeten për koment për mundësin e rikomponimit të pushtetit në Ulqin“, ka thënë lideri i kësaj parti.

Kryetari i UDSH-së Mehmet Zenka ka theksuar që për situaten në tërësi në Ulqin është fajtore Forca dhe se zgjedhjet e jashtëzakonshme janë zgjidhje logjike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data

TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK
TRAJNIMI I TË RINJVE PËR TË MENDUARIT KRITIK DHE TË FOLURIT PUBLIK

Me pjesëmarrësit e projektit “Fuqizimi i të rinjve për edukimin mediatik dhe të menduarit kritik”, të enjten në Ulqin u realizuasesioni i trajnues i radhës. Ligjëruese në këtë aktivitet ishte gazetarja