“Vijesti”: KALAJA NË SEZON JETOI DITËT E RENESACËS SË VET

532_54Në margjinat e sezonit, i cili në gati krejt rivierën e Ulqinit është zhvilluar në mënyrë kaotike, Kalaja jetoi ditët e veta të renesancës të pritura me dekada, shkruan “Vijesti”.

Siç shkruan korrespondenti nga Ulqini i kësaj gazete nga Podgorica Samir Adroviq, mysafirët e shumtë nga Rusija, Polonia, Gjermania, Çekia, Franca dhe Sllovakia, janë kënaqur këtë verë me bukurit e kësaj kështjelle të vjetër. “Për dallim nga vitet e kaluara kur ishin vetëm në kalim, tani kanë qëndruar dhe pushimin, ose të paktën një pjesë të tij, e kanë kaluar në “Kullën e Ballshajve”, ” Pallati Venecia” ose në akomodimin privat”, shkruan ai.

“Vijesti” citojnë deklaratën e pronarit të “Pallatit Venecia” Gano Resulbegu i cila tha që i vjen mirë kur dikush nga vendasit thotë që “vetëm ka ndjekur shembullin e tij”. Ndoshta investimet e mija kanë nxitur vendasit të mendojnë dhe të rrisin nivelin e shërbimit në mënyrë që mysafirët të vrapojnë mbas tyre, dhe jo anasjelltas, që ishte rasti deri tani. Dhe, është shpërblyer, sepse këtë verë në Kala është kërkuar shtrati i lirë”, tha Resulbegoviq duke shtuar që kjo është rruga të cilin duhet ta ndjek i gjithë Ulqini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe