„Vijesti”: NË MAL TË ZI RRETH 1700 VEHABI

Vehabije, BehabiteSipas të dhënave të burimeve informative, në hapësirë të Malit të Zi veprojnë rreth 1700 vehabi, shkruan “Vijesti”.

Agjencia për siguri nacionale e Malit të Zi ka lajmëruar më herët që në fillim të gushtit ka fituar lejen që më me kujdes të përcjell aktivitetet e mbështetësve të kësaj sekt edhe në Ulqin. Mediet shkruajnë që policia sekrete evidenton takimet e tyre me personat nga Sanxhaku, Kosova dhe Shqipëria.

Agjencia ka të dhëna që vehabitë në Mal të Zi marrin mjete të konsiderueshme financiare nga organizatat humanitare islame nga Arabia Saudite dhe shtetet e gjirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…