“Vijesti”: PADI PENALE PËR SHKAK TË TENDERIT PËR SHITJEN E KRIPORES

Kriporja, SolanaRrjeti për Afirmimin e Sektorit Joqeveritar (MANS), Qendra për Mbrojtjen dhe Hulumtimin e Shpendëve të Malit të Zi (CZIP), Shoqata “Dr. Martin Schneider – Jacoby Association” (MSJA) dhe Shoqata Malazeze e Ekologëve (CDE) për shkak të shpalljes së tenderit për shitjen e pronës së Kripores së Ulqinit “Bajo Sekuliq” sot kanë dorëzuar padinë penale kundër administruesit të falimentit Zharko Ostojiq dhe kundër personave përgjegjës nga Drejtoria për Pronë, Drejtoria për Patunshmëri dhe institucioni i Mbrojtësit të Interesave Pronësore – Juridike të Malit të Zi.

Siç njoftuan nga MANS-i, padia u dorëzua për shkak të dyshimit se u keqpërdor pozita zyrtare e administruesit të falimentit dhe të përfaqësuesve të pushtetit ekzekutiv, sepse u shpall praë shitja e tokës shtetërore të cilën e shfrytëzoi Kriporja, por në të cilën nuk ka të drejtë pronësore sipas cilësdo baze ligjore, por edhe për arsye se zyrtarët shtetëror nuk e kanë përcaktuar në kohë dhe në mënyrë të ligjshme pronën e cila hynë në masën falimentuese të ndërmarrjes.

Në rast se 15 milion metër katror të tokës të shitet, shtetit të Malit të Zi i shkaktohet dëmi i paçmueshëm, pohojnë nga MANS-i.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer