“Vijesti”: PENSIONIST DHE TË PAPUNËSUAR MË SHUMË SE TË PUNËSUAR

Ulcinj, Ulqin, PanoramaSipas të dhënave që sot publikoi “Vijesti”, në Ulqin ka 3.129 pensionistë, derisa të papunësuar janë 1.200, që do të thotë se, për shembull, në shkurt të këtij viti kishte gjithsej më shumë të tillë se sa të punësuar, e të cilët ishin 4.315.

Shkalla e papunësisë është 19,3 për qind, dhe është më e madhe për rreth pesë për qind se në nivel shtetëror.

“Ka shumë arsye për shkallën e lartë të papunësisë në Ulqin. Kjo para së gjithash ka të bëjë me sjelljen injoruese ndaj këtij qytet deri në vitin 1997, privatizimit të kryer keq, mosrespektimi i atyre kontratave që u nënshkruan, si dhe për shkak të strukturës së ekonomisë tonë e cila më së shumti është e lidhur me turizëm”, tha për këtë gazetë kryetari i komunës Fatmir Gjeka.

Ai po ashtu theksoi se problem është edhe se ekonomia e Ulqinit nuk është e diversifikuar, që sezonet zgjasin shkurt, por edhe se një numër i konsiderueshëm i të rinjsh, të shkolluar dhe kreativ, nuk kthehen në qytetin e vet mbas përfundimit të studimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer