“Vijesti” për krizën e pushtetit në Ulqin: NUK KA RIKOMPONIM, ZGJEDHJET SHUMË AFËR

Opstina-UlcinjNënkryetari i PDS Svetozar Maroviq më kot para dy ditëve tentoi të bind liderin e Partisë demokratike Fatmir Gjeka të pranoi rikomponimin e pushtetit në Parlamentin e Ulqinit dhe të lidh koalicion të përkohshëm me Forcën dhe PDS për ushtrimin e pushtetit në nivel lokal deri në zgjedhjet e rregullta në tetor të vitit të ardhshëm, shkruajnë “Vijesti”.

Kjo gazet shkruan që termini më i hershëm për zgjedhje është gjysma e dytë e dhjetorit, por vlerëson që është vështirë në kohë të caktohet kuvendi dhe të shkurtohen mandatet. Të gjithë akterët në Ulqin pajtohen që parlamenti lokal duhet të mbahet dhe të miratoi disa vendime me interes të qytetarëve. “Këtë e thash në të gjithë mbledhjet e deritashme, por edhe që zgjedhjet do të ishin vendim i vetëm i drejtë për zgjidhjen e situatës aktuale”, ka deklaruar Gjeka.

Kryetari i Ulqinit dhe lideri i Forcës Nazif Cungu tha që partia e tij nuk ikën nga zgjedhjet, por që qyteti është në cajtnot. Në pyetjen pse Forca dhe PDS nuk formojnë vetëm pushtetin, sepse në Kuvendin lokal kanë shumicën, ai tha që nuk dëshiron të komentoi vendimet e partnerëve të koalicionit. “Ne me Gjekën jemi partner në nivel lokal, ndërsa bashkë jemi me PDS në nivel shtetëror. Kjo është çështja e tyre”, tha Cungu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të premten e ardhshme: NË QEVERINË E MALIT TË ZI NËNSHKRUHET KONTRATA PËR HOTELIN EKSKLUZIV NË SUKË
Të premten e ardhshme: NË QEVERINË E MALIT TË ZI NËNSHKRUHET KONTRATA PËR HOTELIN EKSKLUZIV NË SUKË

Të premten, më 7 prill, në Qeverinë e Malit të Zi në Podgoricë do të nënshkruhet kontrata me kompaninë “Royal” nga Prishtina për dhënien me qira afatgjatë të lokacionit Suka. Në këtë mënyrë u krijuan të

Fjalimi përshëndes i kryetarit Bajraktari me rastin e Ditës së Komunës: ULQINI ËSHTË SI NANA, QYTET TANI PREJ NGA VIJNË LAJMET E MIRA
Fjalimi përshëndes i kryetarit Bajraktari me rastin e Ditës së Komunës: ULQINI ËSHTË SI NANA, QYTET TANI PREJ NGA VIJNË LAJMET E MIRA

Ndihem jashtëzakonisht i nderuar dhe i gëzuar që në emër të komunës së Ulqinit dhe vehtes t’ju uroj mirëseardhjen dhe t’ju falënderoj përzemërsisht që me praninë tuaj e bëni festën tonë më

Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka, me bashkëpunëtorët e tij, sekretarin shtetëror Astrit Hoxhën dhe drejtorin e Drejtorisë për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve

Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve
Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve

Kumtesë për media Të nderuar qytetarë, Raundi i parë i Zgjedhjeve Presidenciale të 19 marsit nuk nxori fituesin, andaj me 2 prill do të mbahet raundi i dytë ku Mali i Zi do të fitoi presidentin e ri. Forca