Vlerësimet e dy këshilltarëve: DËSHIROJNË VETËM SHITJEN E KRIPORES

Mehmed Zenka, Met ZenkaKëshilltarët e Partisë demokratike të socialistëve Anton Kastrati dhe i Unionit demokratik të Shqiptarëve Mehmed Zenka kanë vlerësuar që është joreale dëshira e pronarëve të tanishëm të Kripores që të shesin këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin.

“Arsyeja kryesore që as të 11 herë nuk ka mbërritur oferta për Kriporen e Ulqinit është çmimi prej 179 milion euro i cili është joreal, sepse dikush dëshiron të marrë më shumë para seç vlen kjo firmë”, tha për Dnevne novine ish drejtori i kësaj ndërmarrje Anton Kastrati dhe shtoi: “Kur Kriporja ishte “firmë që vinë” është vlerësuar në 56 milion euro. Deri tek ai çmim çdo gjë është reale. Ato dëshirojnë të marrin më shumë para seç është vlerësuar Kriporja”.

Njëkohësisht lideri i UDSH-së Mehmed Zenka porositi administratën e falimentimit dhe pronarët që të heqin dorë nga shitja e Kripores. “Duhet dëgjuar edhe ekspertët të cilët dinë si të ruhet Kriporja dhe prodhimi. Ajo është shembull i shkatërrimit të qëllimshëm të gjigantit. Nuk është sekret që pronarit nuk i intereson prodhimi dhe që dëshiron vetëm ta shes pronën. Nëse vazhdojnë kështu Kriporja do të bëhet liqen pa basene”, tha Zenka për “Vijesti”. Ai shtoi që punëtorëve duhet të ju paguhen pagat e fituara dhe të ju lidhet eksperienca e punës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer