Vujanoviq: KRIMI NË PLAVË DHE GUCI ANË E ERRËT E HISTORISË MALAZEZE

Në zonën e Plavës dhe Gucisë para një shekulli ka ndodhur krim i tmerrshëm ndaj qytetarëve të fesë islame dhe kjo padyshim është pjesë e errët e historisë malazeze, tha kryetari Fillip Vujanoviq.

“Në këtë aspekt dua të deklaroj që Mali i Zi ka treguar qartë që ajo çfarë ka ndodhur në zonën e Plavës dhe Gucisë para një shekulli paraqet krim të tmerrshëm ndaj qytetarëve që asokohe jetonin në këto hapësira, e ishin të konfesionit islam, të cilët në atë kohë janë vra dhe përzënë në numër të madh si dhe janë pagëzuar me dhunë”, tha ai të dielën në Berane.

Vujanoviq vlerësoi që kjo është pjesë e errët e historisë malaziase “e cila në kohën e mbretërisë është cilësuar si e till”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…