Xh.Hoxhiq fton krerët e Komunës: DILNI NË TERREN DHE SHIKONI GJENDJEN REALE

XhelaliDrejtori ekzekutiv i OJQ “Hapi i Gjelbër” Xhelal Hoxhiq deklaroi se situata në Komunën e Ulqinit është brengosëse sa i përket kujdesit për mjedisin jetësor.

“Jam shumë i brengosur me gjendjen aktuale. Ulqini përbënë 52 për qind të potencialit turistik të Malit të Zi. Përkundër kësaj, ai është i lënë pas dore me mospunën dhe paaftësinë e administratës lokale, si dhe i margjinalizuar nga ana e shtetit”, vlerësoi ai në Kampin Edukativ i cili këtë fundjavë u organizua në Adë me rastin e festimit të Ditëve të Rrjedhës së Drinit.

Hoxhiq vlerësoi se zgjidhja e probleme ekologjike bëhet me punë në terren.

“Sot lumi Buna është kolektor i ujërave të zeza. Me qasje kabinetike nuk mund të zgjidhet problemi, është e nevojshme të dilet në terren dhe të shikohet gjendja reale”, tha drejtuesi i “Hapit të Gjelbër”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas