Xhemal M. Peroviq në TV Teuta: NË ULQIN KEMI TË PAPREKSHËM

Diku në fillim të sezonit turistik, Monitoring grupi i Ulqinit – MOGUL, organizoj performansin rrugorë me moton “Lironi rrugën”, me qëllim që të tërheqim vëmendjen e opinionit dhe institucioneve përkatëse për një veprim të paligjshëm të Ndërmarrjes hoteliero-turistike, e kjo është pagesa për hyrje në ishullin Ada.Sipas rezultateve të monitorimit kemi dokumentuar se ky nuk është vetëm veprim i paligjshëm por ka dhe elemente korrupsioni.

Dhe ç’ndodhë në ndërkohë?

Ky është një shembull i mirë për të treguar nevojë për monitorim të mirëfilltë.

Dy ditë më parë, në një takim konsultativ rreth masave të përbashkëta të sigurisë, Policia e Ulqinit kërcënon përfaqësuesit e MOGUL-it, haptas vihet në shërbim të atyre që shkelin ligjin, dhe me paralajmërim, ditën e performansit, jo vetëm që i siguron asistencë këtij veprimi të paligjshëm por dhe ngreh padi për kundërvajtje kundër MOGUL-it, drejtorit ekzekutiv  dhe projekt menaxherit.

Shkaku tejet qesharak: kinse, nuk kemi siguruar numër të mjaftueshëm të rojeve, (se kanë qenë vetëm dhjet vet),  dhe ata nuk kanë qenë të dukshëm me shirita në dorë ku shkruan  “REDAR”, se kështu e kërkonka Ligji.

MOGUL-i ka organizuar dhjetëra tubime të këtij lloji. Por, për krahasim kemi tubimin publik -performarcin para hyrjes në Valdanos ku kemi pas gjithashtu dhjetë aktivist për siguri të tubimit, të dukshëm njësoj si para ADE – me fanella të MOGUL-it.

Pra situata pothuajse identike, MOGUL-i me të njëjtit aktivistë, me veprime ligjore, me dokumente, – të dy tubimet paqësorë, pa kurrfarë incidenti – dallimi vetë se në hyrje të Valdanosit  kanë qenë rreth 1200 qytetarë kurse para Adës 45.

Për Valdanos nuk kemi pas padi. Por masat e sigurisë në Adë kanë qenë në kulm. Aty ka pas 20-30 policë.Ky veprim i policisë ka vetëm një qëllim – të frikësoj aktivistët e MOGUL-it dhe qytetarët, të pengojnë aktivitetet tona – monitorimin ligjorë të institucioneve të pushtetit dhe përpjekjet për sundimin e të drejtës.

Proceset gjyqësore kanë filluar, aktivistët e MOGUL-i janë të vendosur që këto procese ti ndjekin deri në fund dhe i sigurojmë atyre se nuk do ta arrijnë qëllimin.

Përkundrazi,  MOGUL-i vazhdon edhe më i vendosur, me kapacitete të ngritura, kësaj here me mbështetje të Zyrës kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, pranë Ambasadës  së SHBA-s, që na ka mundësuar edhe asistencën e specialistit juridik – dhe tani MOGUL-i është në shërbim edhe të qytetarëve me këshilla dhe ndihmesë juridike.

MOGUL-i është tani pjesë e Programi të kësaj Zyre që ka për qëllim rritjen e angazhimit të qytetarëve në procesin e reformave të gjygjeve dhe prokurorisë në Mal të Zi.

Në Ulqin ende kemi të paprekshëm. Për ta nuk vlejnë ligjet, ata sundojnë dhunshëm, grabisin pronat publike, bregun e detit, zallin, shëmtojnë Kalanë. Të gjithë i njohim kush janë.

MOGUL-i fton qytetarët – Ti bëjmë ballë së bashku, ti dalim zot vetes!

Kemi mundësi dhe ja vlenë!

Kemi dhe për çka – për Ulqinin tonë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë