XHOE LUIS I ULQINIT

SolanaKriporja në vitin 1952 ka prodhuar gati 43 mijë tonë kripë, shkruante “Pobjeda”. Në tekstin e Luka Gojniq thuhet që në grumbullim, si dhe vitet më herët, është angazhuar i famshmi “Xho Luis”.

Bëhej fjalë për një harap, Ahmet Shapataj, i cili në atë kohë ishte njeriu më i madh në Ulqin. “Me një rast, në vitin 1939 në Dubrovnik, e sulmuan gjashtë policë. Kur prej goditjeve të Ahmetit dy ranë në tokë, të tjerët u tërhoqën. Tani me të drejt e quajnë Xhoe Luis i Ulqinit”, shkruante Gojniq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…