ZAMBAKU RANOR

Lloji bimor më i rrezikuar në pjesën bregdetare të Malit të Zi është zambaku ranor (Pancratium maritimum), i cili mund të gjendet vetëm në Plazhin e madh.

Ky lloj është humbur nga plazhet e tjera dhe gjendet në Listën e kuqe nacionale.

Për këtë arsye Plazhi i madh, në rrethet botërore, është e njohur së hapësira më e madhe e vlerave natyrore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…