Zbardhen ullinjtë: ULLISHTARËT SHPRESOJNË NË PRODHIM TË MIRË

Ullini (1)Bora dhe temperaturat e ulëta të cilat këto ditë mbizotërojnë do të ndikojnë pozitivisht në prodhimin e ullishtës, vlerësojnë ekspertët.

Sepse, është vërtetuar që i ftohti dhe dimri i thatë ndikojnë mirë në llojin autokton “vajuk”, i cili është më e përhapuri tek ne.

Kjo në veçanti është e rëndësishme sepse kushtet klimatike gjatë pjesës së parë të dimrit, me temperatura të rritura dhe reshje të bollshme të shiut, janë të përshtatshme për infektimin e ullinjve me, të ashtuquajturin, syrin e palloit (Spilocea oleagina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…