Zenka: DEPUTETËT SHQIPTARË NUK I INTERESON LIGJI I RI ZGJEDHOR

Në redaksinë tonë mbërriti kumtesa për opinion e UDSH-së, të cilën e nënshkro483965_484165474962779_32196837_ni kryetari i kësaj parti Mehmet Zenka. Kumtesën e publikojmë në mënyrë integrale:

Jemi dëshmitar gjatë muajve të fundit që trupi punues i Kuvendit po punon në harmonizimin e qëndrimeve në lidhje me Ligjin zgjedhor në Mal të Zi.
Këtu nuk do ti ishte asgjë e çuditshme sikur mos të bëhet fjalë për përmirësimin e një padrejtësie të madhe kundrejt një pakice, e cila me ligjin ekzistues në të madhe është dëmtuar dhe cunguar, gjë që u vërtetua në praktik.
Opinioni publik shqiptarë, edhe pse ka dy anëtarë të vet në Kuvendin e Malit të Zi, përveç deklaratave të pakta të disa anëtarëve të grupit punues, nuk ka informacion a diskutohet në këtë grup punues për përmirësimin e padrejtësisë të një pakice të tërë në Mal të Zi.
Akoma më shumë brengos sjellja e dy deputetëve nga listat Shqiptare, të cilët për këtë çështje nuk lajmërohen fare, vetëm nëse diçka i pengon ta bëjnë një gjë të tillë.
Pak kohë më parë katër deputet nga partitë Shqiptare kanë lëshuar sallën e Kuvendit të Malit të Zi para votimit të Ligjit ekzistues për zgjedhjen e këshilltarëve dhe deputetëve në shenj proteste dhe mospajtimi me zgjidhjen e propozuar duke menduar që Shqiptarëve ju hiqen të drejtat e arritura.
Opinioni i gjerë publik Shqiptarë nuk është i njoftuar a ka në këtë trup punues përfaqësues të partive nacionale Shqiptare dhe a mendohet ndopak për përmirësimin e padrejtësisë e cila është bërë kundrejt Shqiptarëve.
Mbas një viti, Shqiptarët me të drejtë pyesin, a ka Kuvendi fare përfaqësues nga radhët e partive Shqiptare?! Siç duket nuk ka, sepse në të kundërt ato do të deklaroheshin.
UDSH fton të gjithë faktorët politik në Kuvendin e Malit të Zi të mendojnë dhe të gjejnë në vete gjerësinë demokratike në mënyrë që Shqiptarëve të ju mundësojnë zgjidhje të pranueshme.
Apeli jonë jo pa arsye është drejtuar kah përbërësit politik të Kuvendit të Malit të Zi, sepse është më se e qartë që përfaqësuesit e listës Shqiptare kjo çështje nuk i intereson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe