Zenka: UDSH NUK E PRANON PROPOZIMIN E PDS PËR TUZ

483965_484165474962779_32196837_nModeli sipas të cilit Tuzi do ti kishte të gjitha ingerencat e komunës, përveç që do të qëndronte në kufijtë administrativ të Podgoricës e cila do të ja caktonte dhe buxhetin e përgjithshëm, është i papranueshëm për Unionin demokratik të Shqiptarëve (UDSH) sepse, siç kanë thënë, nuk dallon në thelb nga modeli ekzistues.

Kryetari i UDSH Mehmet Zenka tha për agjencinë Mina që nuk është i njoftuar që PDS negocion me dikë për këtë çështje, duke thënë që ai me përfaqësuesit më të lartë të kësaj parti është takuar për herë të fundit para zgjedhjeve presidenciale në prill. “Aty fituam premtimin e fuqishëm dhe fjalën e nderit që afati i fundit për mbajtjen e referendumit do të jetë fundi i shtatorit. Meqë shtatori ka kaluar, shihet që fjala e nderit nuk vlen më për askënd, përveç për ne që kemi besuar verbërisht në të”, tha Zenka.

Ai shtoi që propozimi i ri për të është absolutisht i papranueshëm, sepse nuk ka dallime të mëdha nga situata ekzistuese. “Nuk shoh asnjë dallim thelbësorë, kur pikat kryesore – buxheti dhe projektet, prapë nuk do të jenë nën ingerencat e kësaj komunë, por pikë për pikë duhet ti miratoj Podgorica”, sqaroi Zenka.

Sipas fjalëve të tija, këto mund të jenë “prapë disa lojëra politike që çojnë në drejtim që Tuzi asnjëherë mos të marrë statusin e komunës së plotë”.

Ai i porositi përfaqësuesit e PDS që “ta rikujtojnë takimin në Mareza, kur njerëzit kryesor të kësaj parti kanë dhënë fjalën e nderit që referendumi do të mbahet deri në fund të shtatorit”. “Dhe asgjë më shumë, vetëm ta rikujtojnë fjalën e dhënë”, përfundoi Zenka.

Përfaqësuesi i Iniciativës qytetare, Vasel Sinishtaj, tha që ky grupim politik gjithmonë ishte “i hapur dhe i pjekur në veprimtarin politike” dhe që këtë model do ta studioj “nëse vendoset në letër”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e

Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS
Rama: UJI DEPËRTOI NË TË GJITHA PJESËT E BIBLIOTEKËS

Shiu i dendur që ka rënë ditëve të fundit ka depërtuar në të gjitha pjesët e Bibliotekës së Qytetit në Ulqin, si dhe në shumë pjesë të objektit të Qendrës së Kulturës. “Fondi i librave, inventari i Bibliotekës,

Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË
Java e komunave: FITORE E ULQINAKËVE NË TIRANË

Nënkryetari i Komnës së Ulqinit Beqir Sellaj dhe nënkryetarja e Bashkise së Tiranës znj. Keti Luarasi morrën pjesë sot në ndeshjen miqësore ndërmjet KK Ulcinj dhe KS Tirana U 18, ku djelmoshat tane korren

G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin
G.Karamanaga: Izet Luli – mësues, emigrant nga Shqipëria dhe veteran i shkollës shqipe në Ulqin

Rrëfimi 1 Ardhja në Ulqin Shtëpia e parë e Cafo Begut, ndodhej në Ranë. Ka qenë shtëpi e madhe, me verandë druri, me pamje kah deti. Kjo shtëpi, pas tërmetit 1979, u dëmtua shumë dhe u rrënua. Kujtimet

Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË
Supermarketi SARS: EDHE KËTË JAVË AKCIONI I MADHË

Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund të porositni produktet ne adresen tuaj të shtepisë: 067 040 016 Akcioni zgjat deri të dielën, me 27 nëntor.