Ibrahimi: SË SHPEJTI LEJET PËR PUNË NË ZONËN E TË MIRAVE DETARE

IMG-a8cc9ee5781126d056f4ee691562fc6e-V (1)Në hapësirat e NP “Të Mirat Detare” të premten u mbajt takimi trilateral në mes përfaqësuesve të Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit, nga Të Mirat Detare dhe të atyre nga vetëqeverisjet lokale nga jugu i Malit të Zi kompetent për dhënien e lejeve për punë.

Në takim, në mes tjerash, u diskutua për gjetjen e modaliteteve për dhënien e lejeve për punë për punën e plazheve dhe objekteve të përkohshme hotelerike të cilët e kryejnë veprimtarinë në zonën e të mirave detare.

Sipas fjalëve të sekretarit të Sekretariatit për Ekonomi dhe Zhvillim Dr. Agron Ibrahimit, i cili përfaqësoi Komunën e Ulqinit, në këtë takim u arrit konsensusi i plotë dhe u gjet modeli për tejkalimin e problemit.

Ibrahimi theksoi se në ditët e ardhshme Komuna e Ulqinit do të ftojë qiramarrësit e plazheve dhe të objekteve hotelerike në takim lidhur me shpejtimin e procedurës së marrjes së lejeve të nevojshme për punë, e të gjitha me qëllim që të shmanget puna në zonën informale dhe të përmirësohen shërbimet turistike gjatë sezonit vijues.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do

Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve
Në kuadër te IPA Mal i Zi – Kosovë 2014-2022: Është organizuar për gazetarë vizita studimore tek përfituesit e projekteve

Sekretarijati i përçashkët teknik i programeve ndërkufitare Mal i Zi – Shqipëri dhe Mal i Zi – Kosovë ka irgnaizuar vizitë studimore për gazetarët e medijave malazeze, gjatë së cilës kanë vizituar përfituesit

Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA
Organizata turistike: KËNGËTARËT MË TË NJOHUR TË RAJONIT TË MUZIKËS KLASIKE TË MARTEN NË KALA

  Organizata Turistike e Ulqinit në bashkepunim me Komunen e Ulqinit me date 16.08.2022, organizojnëkoncert të muzikës klasike me fillim në ora 20.30 nëambijetin e muzeut të Kalasë. Bëhet fjalë për tenorët

Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR
Bulevardi Teuta: SË SHPEJTI TENDERI, ASFALTIMI NË SHTATOR

Komuna e Ulqinit me mbështetjen e Drejtorisë së Punëve Publike së shpejti do të shpallë tenderin për asfaltimin e Bulevardit Teuta, mëson Portali Ul-info. Pritet që kjo punë të kryhet menjëherë pas përfundimit