“Veprimtaritë Komunale”: INICIOHET BASHKËPUNIMI RAJONAL PËR MENAXHIMIN E MBETURINAVE

VPDy shoqatat të cilat merren me problematikën e menaxhimit të mbeturinave, Shoqata e Ndërmarrjeve Komunale të Malit të Zi dhe Shoqata për Pastërti dhe Ambient të Kosovës – PAMKOS, kanë nënshkruar të premten në Ulqin marrëveshjen e bashkëpunimit.

“Jemi të bindur që mbeturinat nuk janë vetëm problem komunal apo shtetëror, por janë edhe problem rajonal. Me anë të këtij bashkëpunimi, duke hartuar dhe implementuar projekte të cilat do të përkrahen nga Bashkimi Evropian dhe jo vetëm, tentojmë të përmirësojmë dukshëm situatën në këtë fushë”, pohojnë nënshkruesit e marrëveshjes.

Përndryshe, marrëveshja u nënshkrua me iniciativë të drejtorit të Ndërmarrjes “Veprimtaritë Komunale”,  Skender Kaleziqi, i cili ishte edhe nikoqir i këtij takimi i cili u mbajt në hapësirat e kësaj ndërmarrje nga Ulqini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,