Saturday , February 23 2019
Lajmi i fundit

Ajet Zaga: APEL QYTETARËVE PËR NËNSHKRIMIN E PETICIONIT PËR MBROJTJEN E TRADITËS SË GJUETISË

Ajet Zaga

Përshëndes dhe mbështes inciativën e dy shoqatave të gjuetisë, OJQ “Shepka” dhe OJQ “Pelikani“, për peticionin që kanë nisur për mbrojtjen e Kripores së re edhe si zonë gjuetie, pasi që kjo hapësirë parashihet që të ndalohet për këtë aktivitet. Dua të sqaroj opinionin e gjerë se gjuetarët e Ulqinit janë për mbrojtjen, revitalizimin dhe funksionimin e Kripores në dobi ... Read More »

Komuna: VIZITË E FUNKSIONARËVE TË KFW BANKËS, TENDERI NË PRILL

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në Komunën e Ulqinit u mbajt takimi lidhur me realizimin e projektit dhe ndërtimin e rrjetit të ujësjellësit, i cili realizohet nga mjetet kreditore të Bankës KFW nga Frankfurti, për të cilët mjete është garantues Qeveria e Malit të Zi. Në takim përveç Kryetarit të Komunës Loro Nrekiq me bashkëpunëtorë, ishin të pranishëm edhe përfaqësuesit e KFW Bankës nga Frankfurti, ... Read More »

Fondi SPI: VIJON RIKONSTRUKTIMI I OBJEKTIT, DO TË PUNOJË GJATË TËRË VITIT

Fond PIO

Punimet për rikonstruktimin e hotelit të Fondit të Sigurimeve Pensionale dhe Invalidore (Fondi SPI) të Malit të Zi do të përfundojnë deri në fund të korrikut të vitit 2019, njoftohet nga ky institucion. Siç theksohet, kapacitetet e këtij objekti poshtë Kalasë do të zgjerohen në 120 shtretër, që është rritje për 25 shtretër. Me këtë do të sigurohen përmbajtje shtesë ... Read More »

S. Salaj: FAZA E PARË E PARKUT PUBLIK PËRFUNDON PËR DITË TË ULQINIT

Sabri Salaj

Këshilltari në parlamentin e Komunës së Ulqinit Sabri Salaj deklaroi se punimet për ndërtimin e parkut publik në zonën e Anës së Malit vijojnë me dinamikë të planifikuar. “Faza e parë do të përfundojë në javën e parë të prillit”, gjegjësisht për Ditë të Komunës së Ulqinit”, tha ai. Përndryshe, ndërtimi i këtij objekti me vlerë prej rreth 200.000 dollar ... Read More »

OJQ „HORIZONTI I RI“ PREZANTON PROJEKTIN E RI MONITORUES

Horizonti i ri

Aktivistët e organizatës joqeveritare “Horizonti i Ri” u takuan të martën me Kryetarin e Kuvendit të Komunës së Ulqinit Dr. Ilir Çapunin dhe bashkëpunëtorët e tij. Shkas i takimit ishte prezantimi i metodologjisë së realizimit të projektit “Gjuha ime – gjuhë e barabartë”, të cilin kjo organizatë e realizon në partneritet me OJQ “Ul info”, mbështetur nga Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave ... Read More »

Ulqin: GRABITET SHTETASI I KOSOVËS

Pljacka, Vjedhje, Grabitje, Plackitje, Kradja

Policia e Ulqinit është në kërkim të grabitësve të cilët në natën në mes të shtunës dhe të dielës plaçkitën shtëpinë e shtetasit të Kosovës Fadil Gjokaj në Lima. Ai i tha inspektorëve se iu morën 7.400 euro, dy mijë franga dhe një sasi e konsiderueshme e arit. Read More »

CEDIS: TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

CEDIS logo

  Nga Sistemi Malazez i Elektroshpërndarjes (CEDIS) deklaruan për Portalin Ul-info se të marten, me 19 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime. – në periudhën prej orës 08 deri në 09: Pinjesh, një pjesë e vendbanimit tek hoteli Mediteran. – në periudhën prej orës 08 deri në 15: Krruçi, vendbanimi tek Ulqini i Moçëm. Read More »

Komuna: MINISTRI I PUNËS DHE MIRËQENIES SOCIALE VIZITON ULQININ

Purishiq Nrekiq

Në Ulqin qëndroi për vizitë pune Ministri i Punës dhe Mirëqenies sociale Kemal Purishiq . Në takimin me kryetarin e komunës Loro Nrekiqi dhe bashkëpunëtorët e tij u bë fjalë për problemet sociale , mundësinë e bashkëpunimit intensiv ndërmjet administratës lokale dhe Ministrisë në fjalë me qëllim të arritjes së rezultateve sa më të mira për qytetarët të cilët janë ... Read More »

Komuna: ULQINI NIKOQIR I TURNEUT NDËRKOMBËTARË NË KARATE

karate klub 1

Për nder të Ditës së Ulqinit Klubi  i karatesë Ulqini do të organizojë turnir ndërkombëtar me pjesëmarrjen e disa ekipeve nga vende të ndryshme. Aktivitetin në fjalë do ta mbështesë Komuna e Ulqinit. Kështu u ra dakord në takimin që kryetari i Komunës Loro Nrekiqi  pati me  strukturat e porsazgjedhura të klubit, respektivisht  Presidentin e klubit Nexhat Lajka. Mysafirët vlerësuan  rrolin e komunës , respektivisht ... Read More »

Drejtoria për Punë Publike: MODERNIZIMI I RRUGËVE NË KOLLOMZË

Rruga

Nga Drejtoria për Punë Publike njoftuan se u nënshkrua kontrata për modernizimin e rrugëve lokale në vendbanimin Kollomzë, në gjatësi prej 1,2 kilometër. Siç theksohet, ky projekt është shumë i rëndësishëm për banorët e kësaj zone, sepse do të mundësojë lidhshmërinë më cilësore me akset tjera rrugore. Vlera e punimeve është 55.418 euro. Për kryes të punimeve u zgjodh kompania ... Read More »

Scroll To Top