Wednesday , June 26 2019
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

Kuvendi i Komunës: MIRATOHET VENDIMI PËR SHPALLJEN E KRIPORES PARK TË NATYRËS

Kuvendi, Skupstina

Parlamenti lokal në Ulqin miratoi të hënën Vendimin për Shpalljen e Kripores Park të Natyrës. Në vendim thuhet se Komuna e Ulqinit do të themelojë shoqërinë ekonomike të cilës nga viti i ardhshëm do të ja besojë administrimin e kësaj zone të mbrojtur. Komisioni Evropian në Raportin e fundit të progresit ftoi Komunën që të miratojë dokumentin për mbrojtjen e ... Read More »

Opozita: OBSTRUKSION PERMANENT PËR SHKAK TË INTERESAVE PERSONALE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari deklaroi se koalicioni i madh i cili mban pushtetin në Ulqin është një nga zgjidhjet më të këqija për këtë Komunë. Ai tha se Ulqini në këtë përbërje politike vetëm shkon mbrapa. „Që dikush bënë obstruksion është vetëm pohim i tezës që bazë e këtij koalicioni janë interesat personale“, theksoi ... Read More »

Kryetarja e ardhshme e PSD-së në Ulqini: TË JETOHET NDERSHËM NGA PUNA E VET

SDP 1

Kandidatja për lider të Partisë Socialdemokrate Dr. Draginja  Vuksanoviq – Stankoviq vizitoi të premten Këshillin Komunal në Ulqin ku bisedoi me anëtarët dhe delegatët për Kongresin e 9 të kësaj parti i cili do të mbahet me 29 qershor në Cetinë. Ajo shprehu kënaqësinë me praninë e shumtë të anëtarëve të PSD-së dhe i falënderoi që erdhën për të dëgjuar ... Read More »

Mosmarrëveshje në koalicionin qeverisës: NREKIQ TËRHOQI PIKËN E RENDIT TË DITËS

Kuvendi, Skupstina

Të enjten vazhdoi mbledhja e Kuvendit të Komunës së Ulqinit e cila filloi me 29 maj, në të cilën janë miratuan disa vendime. Më së shumti debat shkaktoi Vendimi për kalimin e të drejtës së pronësisë Qeverisë së Malit të Zi të lokalitetit „Mavrian“. Këshilltarët e koalicionit qeverisës kishin arsyetime të ndryshme lidhur me këto vendime, prandaj në fund propozuesi, kryetari ... Read More »

URA: KOMUNAT NË BREGDET TË DISKRIMINUARA PËR SHKAK TË TË MIRAVE DETARE

URA

Me Ligjin e Ri për Vetëqeverisjen Lokale janë të diskriminuara Komunat në Mal të Zi, njoftohet nga Lëvizja Qytetare URA. Prandaj kjo parti politike ka nisur iniciativën për vlerësimin e kushtetueshmërisë së këtij akt ligjor duke theksuar se me te diskriminohen qytetarët në bazë të rajonit ku jetojnë. Në veçanti ceket se të mirat detare në këtë ligj nuk janë ... Read More »

Kuvendi i Komunës: VAZHDIMI I MBLEDHJES TË MËRKURËN, MË 18 QERSHOR

Kuvendi Komunal i Ulqinit

Mbledhja e dytë e seancës së parë të rregullt të Kuvendit të Komunës së Ulqinit do të vazhdojë të mërkurën, me 19 qershor, mëson Portali Ul-info. Përndryshe, kjo mbledhje filloi me 29 maj, ndërsa në rend të ditës janë edhe 14 pika. Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq në disa raste shprehu pakënaqësinë me joefikasitetin e punës së parlamentit ... Read More »

Prishtina: NREKIQ, GJEKA DHE GJELOSHAJ ISHIN TË PRANISHËM NË “DITËN E ÇLIRIMIT”

IMG-0fd5bffd95d4e24e2858ec80461a2178-V (1)

Në Prishtinë të martën u festua Dita e Çlirimit, e cila shënohet prej vitit 1999 kur trupat e NATO-së hynë në Kosovë. Ndër mysafirët e sivjetmë ishin ish presidenti amerikan Bil Klinton dhe sekretarja e shtetit Medlin Ollbrajt. Me ftesë të zyrtarëve nga Kosova në Prishtinë ishin kryetarët e Komunave Ulqin dhe Tuz, Loro Nrekiq dhe Nik Gjeloshaj, si dhe ... Read More »

Kuvendi i Komunës: MIRATOHEN KOMPENSIMET PËR LEGALIZIM DHE VENDIMI PËR „PARKING SERVIS“

Kuvendi, Skupstina

Mbledhja e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, e cila filloi punë me 29 maj, u vazhdua të hënën. U miratuan përfundimet rreth rastit K-1, si dhe vendimet për kompensimin për pajimin komunal të tokës ndërtimore dhe vendimi për pajimin komunal të tokës ndërtimore për objektet ilegale. Këshilltarët njëzëri votuan edhe për tre vendimet lidhur me funksionimin e SH.P.K. „Parking Servisi“. ... Read More »

Mbledhja e Kuvendit: NREKIQ I PAKËNAQUR ME EFIKASITETIT E KUVENDIT

Loro Nrekiq

Mbledhja e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, e cila filloi punë me 29 maj, vazhdoi të shtunën. U miratua Informata për lëndën K1, si dhe Vendimi për Pagat e Zyrtarëve dhe Nëpunësve Lokal në Komunë të Ulqinit. Këshilltarët përfunduan diskutimin për Propozim Vendimin për pajimin komunal të tokës ndërtimore dhe Propozim Vendimin për pajimin komunal të tokës ndërtimore për objektet ... Read More »

Mbledhja e koalicionit qeverisës: VAZHDIMI I MBLEDHJES TË SHTUNËN

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Mbledhja e Kuvendit të Komunës së Ulqinit e cila filloi të mërkurën, me 29 maj, do të vazhdojë të shtunën, me 8 qershor, u vendos në takimin e drejtuesve të koalicionit qeverisës. Siç mëson Portali Ul-info, ato u takuan të enjten me iniciativën e kryetarit të Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq. Në rend të ditës të kësaj mbledhje të parlamentit ... Read More »

Scroll To Top